Kröller-Müller Museum - Expose

Kröller-Müller Museum - Expose

De top 3 van: Deesje Laméris

1

Liggende compositie
Liggende compositie
1955
ijzer, beton
Carel Visser (1928)
Reactie:
De grafische lijnen spreken mij erg aan. Zelf zou ik zoiets nooit hebben kunnen maken, vandaar ook dat het me zo aanspreekt. Ik heb mijn tot 3 gebaseerd op welke werken ik graag thuis zou willen hebben, en dit werk zie ik goed staan op een sokkel in mijn huis!

2

Cylindre D
Cylindre D
1974
marmer
Marta Pan (1923 - 2008)
Reactie:
Omdat mijn 1e keuze uitging naar een strak grafisch beeld, koos ik bij 2 voor een meer organisch beeld. Maar ook bij dit beeld zijn er grafische vormen te ontdekken. Heel erg mooi ook het contract van het, neem ik aan, witte/ivoor kleurige steen tegen de houten sokkel. Dit beeld zou ik graag naast een grote plant in mijn huis zien.

3

Stereomid alpha b
Stereomid alpha b
1973
perspex, aluminium, verchroomd staal
Karl-Ludwig Schmaltz (1932)
Reactie:
Ik kon niet goed kiezen, deze op de 2e of 3e plaats. Toch is het de 2e geworden. Dit komt mede door het materiaal. Meestal ben ik niet zo'n fan van glazen werken, maar door de strakke grafische lijnen spreekt het me toch erg aan. Het feit dat het glas is, komt door het gebruik niet zo sterk naar voren. En daar houdt ik wel van. Dit kunstwerk zou ik naast een schilderij op een grote grove houten kist zetten. Het contract wordt dan nog duidelijker.