Kröller-Müller Museum - Expose

Kröller-Müller Museum - Expose

Stap 1

Bekijk de kunstwerken en kies je drie favorieten. Jouw nummer 1 krijgt automatisch een waardering van 5 punten, de nummer 2 krijgt 3 punten en nummer 3 krijgt 1 punt. De 50 werken met de meeste punten komen in de tentoonstelling.
Klik hier voor de actuele stand. Je kunt stemmen tot en met 1 maart 2012. Tot die tijd is het ook mogelijk via je persoonlijke inlogpagina je Top 3 te wijzigen.

Stap 2

Na het kiezen van je Top 3 word je gevraagd (kort) uit te leggen waarom je juist deze werken hebt gekozen. Je kunt hierbij denken aan kunsthistorische argumenten (favoriete kunststroming/kunstenaar) maar het mag ook heel persoonlijk zijn (een bijzondere herinnering/associatie). Een selectie uit deze reacties wordt opgenomen in de tentoonstelling, onder vermelding van de naam van de schrijver. Met het versturen van je Top 3 geef je het museum automatisch toestemming om je toelichting (alleen voor deze tentoonstelling) te gebruiken.

Stap 3

Expose biedt volop mogelijkheden om je favoriete kunstwerken (en natuurlijk deze tentoonstelling) actief te promoten. Via Facebook, Twitter, LinkedIn of Hyves kun je jouw persoonlijke Top 3 delen en daag je vrienden en familie uit om zelf ook een Top 3 te maken. Ook is het mogelijk een e-card te sturen, met daarop één van de werken uit je Top 3.

Over Expose

Expose is een digitaal tentoonstellingsconcept, waarbij niet de conservatoren of de directeur maar bezoekers bepalen welke kunstwerken te zien zijn in de tentoonstelling. Expose biedt een kijkje achter de schermen van het museum en de mogelijkheid een persoonlijke keuze te maken uit bekende en minder bekende kunstschatten van het Kröller-Müller Museum. In de eerste Expose-tentoonstelling kozen 1212 deelnemers hun favoriete werken op papier, Expose II was een speciale kindereditie (246 deelnemers), in het kader van 'Kijk daar drijft een Pan' (i.s.m. Theatergroep Kwatta). In 2010 won Expose een Dutch Interactive Award. Kijk, kies en bepaal mee wat in de museumzalen te zien is!

De tentoonstelling

Expose III is een volwaardig onderdeel van 'Verlangen naar volmaaktheid', de afscheidstentoonstelling van directeur Evert van Straaten en een overzicht van 21 jaar verzamelbeleid. Van Straaten toont in de tentoonstelling zijn belangrijkste aanwinsten (o.a. 'The Paintings (with Us in Nature)' van Gilbert&George. Naast deze grote(-re) werken verzamelde Van Straaten ook een honderdtal kleine sculpturen, in verschillende stijlen, met verschillende verhalen en van verschillende materialen. Expose III ontsluit deze bijzondere deelcollectie ( van Picasso tot Panamarenko) en maakt jou tot (digitale) gastconservator. De 50 werken met de meeste reacties vormen de Expose-tentoonstelling. Directeur Van Straaten richt de (deel-)tentoonstelling in en zal persoonlijk reageren op de verschillende keuzes en reacties. Een unieke kans om van gedachten te wisselen over smaak en persoonlijke voorkeur, met een uniek resultaat.

Extra

Alle deelnemers aan Expose III dingen mee naar een bijzondere hoofdprijs. Drie deelnemers worden in de periode na de opening met hun partner uitgenodigd naar het museum te komen voor een uniek kijkje achter de schermen. Een medewerker van het museum toont waar jouw favoriete werk/werken bestudeerd en (evt.) behandeld zijn voordat ze op zaal kwamen. Zo zag je het museum nog nooit!

Toekomst

Het Kröller-Müller Museum zal Expose blijven inzetten om zijn bezoekers direct en interactief te betrekken bij het ontwikkelen en samenstellen van tentoonstellingen. Op Facebook en Twitter hoor je als eerste wanneer er weer een bezoekerstentoonstelling zal plaatsvinden. Of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Tips/reacties

Het Kröller-Müller Museum is erg benieuwd naar jouw ervaringen. Als je tips of ideeën hebt hoe Expose nog verder kan worden ontwikkeld of een bijzonder idee hebt voor een volgende thematentoonstelling, horen we het graag. Gebruik voor je reactie het contactformulier op onze website of mail naar expose@kmm.nl.